Saltar al contenido

SALUT MENTAL PONENT

SALUT MENTAL PONENT

SERVEIS I PROGRAMES PER A PERSONES AMB TRASTORN MENTAL

SERVEI D'INFORMACIÓ, ORIENTACIÓ I ASSESSORAMENT

S’atén a qualsevol persona que s’adreci en recerca d’informació, orientació i/o assessorament en l’àmbit de la salut mental. Es realitza una presa de contacte entre el demandant i el professional. En aquesta, s’estudia la demanda corresponent, s’informa dels recursos existents i se’n orienta la seva derivació.

En la primera entrevista d’acollida, es dóna informació sobre l’associació, els serveis i programes que s’ofereixen i es constata la necessitat que presenta la persona que d’adreça a la nostra entitat. En la majoria d’ocasions, es tracta d’una primera contenció amb les persones i/o famílies que per primera vegada s’enfronten amb una situació problemàtica, ells es desborden i no hi saben fer front, després amb més calma es podrà abordar el tema en posteriors entrevistes.

SENSIBILITZACIÓ COMUNITÀRIA

La finalitat és fer difusió de la salut mental en l’àmbit territorial de Lleida, tant des d’una vessant preventiva, com de coneixement de les malalties més comunes, a través de xerrades i/o jornades per a tots els públics i edats. Es pretén que a partir d’una bona informació es prengui consciència i es redueixin les actituds que estigmatitzen a les persones amb un problema de salut mental.

FORMACIÓ

S’imparteix formació especialitzada en salut mental. Formem a familiars, persones amb trastorn mental, estudiants, empreses i població en general. El nostre equip de professionals s’adequa a la demanda recollida i imparteix docencia par tal de reforçar coneixements i adquirir pautes d’enfrontament i prevenció sobre l’aparició de trastorns mentals.

VOLUNTARIAT

L’entitat forma part de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), acollint voluntaris que vulguin col·laborar amb nosaltres en algun dels nostres programes i serveis. A més, els nostres socis també porten a terme iniciatives de voluntariat i col·laboren amb altres recursos/entitats socials.

 

INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES:

Responsable del tractament: ASSOCIACIÓ SALUT MENTAL PONENT

Finalitat del tractament: Gestionar les consultes plantejades i l’enviament de butlletins, comunicacions comercials i promocions.

Legitimació del tractament: Interès legítim i consentiment de l’interessat/da.

Conservació de les dades: Es conservaran mentre existeixi un interès mutu o durant el temps necessari pel compliment de les obligacions legals.

Destinataris: Prestadors de servei o col·laboradors.

Drets: Drets a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i a la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els seus drets:

Informació addicional: Pot consultar la informació addicional a la nostra Política de Privacitat.