Saltar al contenido

SALUT MENTAL PONENT

SALUT MENTAL PONENT

Presentació del programa pilot ‘Suport a l’autonomia per a persones amb problemàtica de salut mental que conviuen amb el familiar’.

El programa vol fomentar l’autonomia, l’apoderament i la millora de la qualitat de vida de les persones que conviuen amb un diagnòstic de salut mental.

El passat divendres, dia 21 de gener, es va presentar a la Diputació de Lleida el projecte “Suport al’autonomia per a persones amb problemàtica de salut mental que conviuen amb el familiar”, un projecte impulsat per la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Addiccions de les Terres de Lleida. La intenció és poder desenvolupar un seguit de pràctiques innovadores i de transformació social per assolir l’autonomia de la persona i una bona comunicació intrafamiliar, eines que serviran per
lluitar contra l’aïllament causat per l’estigma social i la falta de recursos.

La jornada va comptar amb la participació de la tècnica de la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental iAddiccions de les Terres de Lleida, Marta Burgell; Cristina Maqueda, de l’Associació Salut Mental Ponent; David Marchal, de l’Associació Alba Jussà, i Maite Trepat i Anna Valero, del Grup Alba, com a testimonis d’entitats participants; Joan Segura, director dels Serveis Territorials del Departament de Drets Socials; el gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Josep Pifarré, i la directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana. Durant la presentació, s’ha relatat l’experiència d’un cas real per tal de veure i escoltar en primera persona un dels beneficiaris del projecte que ja fa dos anys que és dins del programa, la seva família, un referent de l’àmbit de salut i una professional que s’encarrega de fer l’acompanyament, amb la finalitat de conèixer els resultats, l’evolució i la forma de treballar dins del programa.

*Fotografies de la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Addiccions de les Terres de Lleida

A %d blogueros les gusta esto: