Saltar al contenido

SALUT MENTAL PONENT

SALUT MENTAL PONENT

Les atencions en associacions de salut mental de Lleida augmenten un 65% respecte l’any passat

La dada demostra “la necessitat de dotar de més mitjans a les associacions que fan atenció comunitària”

Les nou entitats que formen part de la Coordinadora d’Entitats Salut Mental Catalunya-Terres de Lleida, entre les quals es troba l’Associació Salut Mental Ponent, han atès 947 persones de març a juliol (durant els mesos de confinament). La dada més significativa però són les atencions, que han registrat un augment del 65% respecte al mateix període de l’any passat. La gran majoria de demandes (un 87,5%) han estat per angoixa i estrès i en un 65,5% dels casos provenien de dones. Una de les estadístiques més preocupants és que un 47% de les peticions han estat de col·lectius en situació de vulnerabilitat. En la seva gran totalitat, els casos atesos han requerit suport emocional i psicològic. Respecte les atencions, un 65% s’han fet online i la resta presencials, ja que el 37% de les persones ateses no tenia accés a internet.

Aquest escenari, segons asseguren des de la Coordinadora, demostra la necessitat de dotar de més mitjans l’àmbit comunitari de la salut mental, no només el sanitari, ja que el primer ha actuat com a dic de contenció de l’atenció sanitària durant aquest període.

En el marc d’aquestes reivindicacions, la Coordinadora d’Entitats Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida ha engegat una campanya en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemora el dia 10 d’octubre i enguany se celebra el 8. Els protagonistes de la iniciativa són una desena de persones afectades i les seves famílies que expliquen la seva experiència durant el confinament i mostraran les accions que porta a terme la Coordinadora així com un primer vídeo sobre l’estigma a partir de testimonis reals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: