Saltar al contenido

SALUT MENTAL PONENT

SALUT MENTAL PONENT

Les entitats de Salut Mental i Addiccions de les Terres de Lleida continuem amb el treball d’atenció i suport davant la crisi sanitària del COVID-19

Comunicat Oficial Coordinadora  Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida

Salut Mental Catalunya Terres de Lleida, Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Adiccions (integrada per Salut Mental Ponent, Salut Mental Pla d’Urgell, Salut Mental La Noguera, Salut Mental Ondara Sió, Salut Mental Sol del Solsonès, Salut Mental Pallars, AADDMM Terraferma, el Grup Alba, Alba Jussà SCLL i l’Associació Talma), davant la situació d’excepcionalitat i d’emergència degut al COVID-19, comunica que les entitats continuem garantint els serveis socials de suport per a les persones amb problemàtica de salut mental i adiccions i els seu familiars a la província de Lleida. D’altra banda, la pròpia Coordinadora continuem al servei d’aquestes associacions i professionals en les seves tasques de suport i assessorament.

Seguint les instruccions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies comuniquem que continuen en funcionament els serveis Llar i Pisos amb Suport, el Programa d’Acompanyament Integral en el procés de rehabilitació de persones amb trastorn mental i el Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar (PSAPLL). Mentre que els serveis que han quedat temporalment suspesos han estat els Clubs Socials i els Serveis Prelaborals, continuant tots els professionals en actiu realitzant teletreball, fent seguiment de les persones i plantejant activitats i recursos alternatius als presencials.

Les nostres entitats també continuen oferint el Servei d’Atenció, Informació i Assessorament a les Famílies i el Servei d’Atenció Psicològica a través de telèfon, correu electrònic o, sempre que sigui possible, per videoconfèrencia. El Programa de Suport a l’Autonomia per a persones que conviuen amb el familiar, finançat per la Diputació de Lleida, també continua en funcionament, prioritzant els seguiments telefònics i per videoconferència.

Totes les associacions han realitzat un treball de comunicació imprescindible per donar a conèixer els serveis i protocols que tenen a la seva disponibilitat. Volem agrair la tasca que estan realitzant tots i totes les professionals per assegurar l’atenció a les persones vulnerables en aquests moments d’excepcionalitat. Fer extensiu aquest agraïment també a la Federació Salut Mental Catalunya per la seva tasca comunicativa i de suport i sumar-nos a les reivindacions del col·lectiu que atenem. Les persones amb problemàtica de salut mental tenen unes necessitats específiques i diverses i poden viure aquests moments amb uns nivells d’angoixa elevats i amb un sentiment de soledat i aîllament. Per això, es continuarà realitzant tot el treball necessari d’incidència política per vetllar pels drets de les persones que atenem.

Treballem coordinadanent amb el Departament de Salut i amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per poder resoldre la falta de material sanitari de prevenció pels professionals, la detecció d’alguna persona amb simptomotologia o positiu amb covid-19 i el suport en casos complexes derivats de la pròpia situació de persones amb problemes de salut mental.

Adjunt, trobareu la infografia de tots els serveis que ofereixen les entitats a cada comarca i el telèfon de contacte. Estem a la vostra disposició per donar tot el suport necessari.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: