La sala Alfred Perenya de Lleida ha acollit avui, 3 de febrer de 2020, la segona sessió de la Taula de Salut Mental de Lleida i el Segrià impulsada per l’entitat Salut Mental Ponent i que ja es va presentar el passat 17 de desembre. La taula, un òrgan d’abast comarcal, té per objectiu millorar la coordinació entre els diferents estaments vinculats amb la salut mental al territori del Segrià, tant les administracions com les entitats així com contribuir a impulsar el model comunitari d’atenció a la salut mental.
Aquest matí els representants de les administracions i entitats han signat el document formal d’adhesió. Concretament la taula ha quedat constituïda amb representants de:
Departaments de la Generalitat de Catalunya:
- Departament de Salut (Cat Salut i Regió Sanitaria de l’Alt Pirineu i Aran): Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)
- Departament de Treball, Afers Socials i Famílies: Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE)
- Departament de Justícia
- Departament d’Educació
- Departament d’Interior
Diputació de Lleida
Consell Comarcal del Segrià
La Paeria. Ajuntament de Lleida:
- Síndic Municipal de Greuges
Gestió de Serveis Sanitaris
Col·legi Oficial de Psicòlegs
Col·legi Oficial d’Infermeria
Associació Salut Mental Ponent
Salut Mental Catalunya Terres de Lleida. Coordinadora d’entitats de Salut Mental i Addiccions
AADDMM Terraferma
Federació Salut Mental Catalunya
Sant Joan de Déu Terres de Lleida
Associació Intress
Fundació Intress per a la Integració
Fundació Tomàs i Canet
Fundació Aspros
Fundació Alosa
Fundació Ilersis
Associació Agrupa’t
FeSalut
Les taules de salut mental són un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu, per promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori. Cerquen la implicació de tots els agents implicats: les entitats del tercer sector, l’administració pública local, l’administració comarcal, la Diputació i la representació territorial dels departaments o organismes de la Generalitat de Catalunya.
Destaquem la importància de la implicació de tots els agents del territori a les taules que han de recollir tots els recursos, sota tres eixos de treball claus: coneixement i xarxa associativa, educació i sensibilització i promoció de les polítiques de salut mental. La coordinació pel funcionament de la taula anirà a càrrec de l’Associació Salut Mental Ponent i s’iniciarà amb una primera trobada del grup motor. Actualment a Catalunya hi ha constituïdes 23 taules de salut mental i amb la de Lleida seran un total de 24.