Saltar al contenido

SALUT MENTAL PONENT

SALUT MENTAL PONENT

Finalitza l’apartat de formació i apoderament del projecte Activa’t

El passat 23 de Novembre es va dur a terme el programa de formació PROSPECT, l’última part de les jornades d’informació i formació del projecte Activa’t per la Salut Mental, que ha comptat amb trobada dels tres grups participants en un mòdul comú.

Activa’t és un projecte pilot de la Federació Salut Mental Catalunya i la Generalitat de Catalunya que aposta per la formació i l’apoderament de les famílies i les persones beneficiàries, que fa que passin d’agents passius a agents actius en el seu propi cas.

Fins ara els centres i les entitats de salut eren l’única part que estava formada, i la relació entre familiars, persones beneficiàries i centres o entitats era vertical. Amb aquest projecte es pretén que totes les parts tinguin accés a un aprenentatge psicoeducatiu i puguin treballar de manera més horitzontal i participativa, sent així una part decisiva en el procés de recuperació, però sempre supervisat pels centres i entitats de salut mental.

D’aquesta manera es poden fer teràpies on els usuaris i els seus familiars tenen més informació i capacitat en la presa de decisions, i això comporta més benestar i menys sobrecàrrega, i es poden assolir millors resultats.

El circuit d’Activa’t comença amb l’espai Situa’t, que ofereix informació, el segueix l’aprenentatge psicoeducatiu, entre els quals hi ha els programes PROENFA (dirigit a les famílies) i Klau de Re (persones beneficiàries), continua amb l’apoderament, que es fa amb el servei PROSPECT, un model comú dels tres grups implicats en el qual es treballen aspectes relacionats amb la comunicació entre aquests, i finalitza amb la creació de Grups d’Ajuda Mútua dinamitzats per persones que viuen la malaltia en primera persona, tant usuaris, familiars com tècnics, per mantenir una continuïtat i oferir suport.

Activa’t s’ha iniciat amb un pilot de 3 anys de duració a 12 territoris catalans, entre ells Lleida, gestionat per Salut Mental Ponent i amb el suport de la Diputació de Lleida, amb l’objectiu d’avaluar-lo i incorporar-lo a les xarxes públiques d’atenció.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: