Saltar al contenido

SALUT MENTAL PONENT

SALUT MENTAL PONENT

Artentivament i Art brut

L’Associació Salut Mental Ponent és una entitat sense ànim de lucre de Lleida dedicada a l’atenció de persones afectades per un trastorn mental sever i les seves famílies, així com a la població en general que pugui necessitar informació, assessorament i orientació en l’àmbit de la salut mental.
En commemoració al Dia Mundial de la Salut Mental 2016 i dins dels diversos actes programats per l’entitat, s’han organitzat dues exposicions: “ARTENTIVAMENT” i “ART BRUT”

“ARTENTIVAMENT” és una mostra artística que es podrà visualitzar a la Biblioteca Pública de Lleida i que es realitza per segon any consecutiu. Aplega tècniques i llenguatges expressius ben diversos, que van des de l’escriptura fins a l’escultura, passant per pintures a l’oli o acríliques, aquarel·les, dibuixos, fotografies, o propostes com la creació a partir de Hama Beads i altres tipus de manualitats. Aquestes obres han estat elaborades per alguns artistes del Club Social La Brúixola que les exposen per segon any consecutiu.

“ART BRUT” és una mostra exposada a la sala Res Non Verba, on hi trobareu algunes de les obres amb que compta el Museu D’Art Brut (MAB), entre les quals s’hi troba l’obra col·lectiva realitzada l’any 2014 per artistes del Club Social La Brúixola.
Jean Dubuffet va definir-lo el 1945 com l’art produït per persones que treballen fora dels límits de la cultura artística oficial i que expressen de forma extrema els seus estats anímics i mentals. Inicialment el seu interès es dirigia cap a les manifestacions artístiques realitzades per pacients d’hospitals psiquiàtrics.

“L’art és una pràctica molt estimulant i terapèutica perquè pots expressar
el que sents a través de la pintura o altres tècniques i això et fa veure que ets
capaç de fer coses. Aquest sentiment de vàlua influeix en la nostra
autoestima, equilibri i benestar personal”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: