Saltar al contenido

SALUT MENTAL PONENT

SALUT MENTAL PONENT

El Dia Mundial de la Salut Mental 2016 ja té cartell i programa d’actes

El Dia Mundial de la Salut Mental 2016, que enguany se celebra a la Seu Vella de Lleida el dissabte 8 d’octubre, ja disposa del cartell i del programa d’actes. Sota el lema, ‘Prevenció, la clau de l’equilibri”, la jornada incidirà en el benestar emocional per promoure la salut mental i ajudar al creixement, l’estabilitat i la confiança.

La jornada és una gran trobada oberta a les persones, famílies, associacions, professionals i administracions, i té l’objectiu de sensibilitzar sobre la salut i reivindicar els drets de les persones amb malaltia mental. L’acte, conduït pel periodista Lluís Caelles i l’actriu i presentadora Txe Arana, s’iniciarà amb els balls de l’Esbart Dansaire Sícoris, Els Carreter – Colla de Grallers i la Casa dels Gegants de Lleida.

A continuació, la cantant lleidatana Lorena interpretarà la cançó “I que si”, i es llegirà el Manifest per la Salut Mental. Seguidament tindran lloc els parlaments institucionals a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, representants del Govern de la Generalitat de Catalunya, entre ells el conseller de Salut, Toni Comín, el president de la Federació Salut Mental Catalunya, Israel Molinero, i la presidenta de Salut Mental Ponent, Eva Barta.

L’acte institucional es clourà amb l’actuació del grup de circ Trapetelando, que interpretarà l’obra ‘Prevenció, la clau de l’equilibri’, un espectacle d’acrobàcia aèria amb trapezi i teles amb la Seu Vella de fons.

Els tallers, els jocs x la salut mental, el dinar popular i l’actuació musical del grup Ruta 66, completaran els actes del Dia Mundial de la Salut Mental.

L’acte central de la celebració de Dia Mundial de la Salut Mental reuneix unes 1.500 persones i es commemora cada any en una localitat diferent de Catalunya. Es tracta d’una ocasió perquè les entitats federades, però també les persones, professionals i entitats de l’àmbit de la salut mental de tot el país, així com la ciutadania en general, es trobin en un ambient lúdic i festiu per fer visible la lluita per la defensa dels drets de les persones i famílies amb problemes de salut mental.

A l’edició del 2015, que es va desenvolupar a Valls, les entitats federades van demanar una aposta política ferma per situar a les persones amb problemes de salut mental en el centre de les prioritats, garantint les oportunitats d’accés a l’habitatge, el treball i la inclusió social. L’objectiu és avançar cap a un model d’atenció comunitària.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: