Saltar al contenido

SALUT MENTAL PONENT

SALUT MENTAL PONENT

Informació sobre atenció a la salut mental infantil i adolescent

La Fundació Pere Tarrés i la Federació Salut Mental Catalunya van presentar el passat 9 de juny un informe per garantir una millor atenció integral en salut mental als infants i adolescents. La necessitat d’integrar els diferents serveis (sanitari, escolar, social i de lleure) de manera coordinada, de combatre les desigualtats territorials, d’invertir més en prevenció, d’oferir més acompanyament a les famílies, de dedicar més recursos als adolescents i de posar en valor la tasca de detecció i prevenció que poden fer els centres d’esplai i socioeducatius són algunes de les principals conclusions.

Segons l’OMS, la salut mental dels infants i adolescents s’ha convertit en un dels principals reptes de salut pública a tot el món. S’estima que entre el 10 i el 20% de la població infantil i adolescent presenta problemàtiques de salut mental. De fet, segons l’OMS, el 75% dels trastorns mentals comencen abans dels 18 anys.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: